Grensarbeider Duitsland

Woont u in Duitsland, maar blijft u wel in Nederland werken? U bent dan een ‘grensarbeider’. Denkt u in dat geval ook aan uw ziektekostenverzekering.

 

Grensarbeider: In Duitsland wonen, in Nederland werken

U sluit de ziektekostenverzekering af in het land waar u werkt, in dit geval dus in Nederland. Middels een E-106 formulier verzekert u vervolgens uzelf (kosteloos) en uw familieleden (niet kosteloos) in Duitsland. Dat gaat als volgt:

U ontvangt een E-106 formulier van uw ziektekostenverzekeraar. Dit formulier levert u in bij een ‘Krankenkasse’* naar uw keuze. Bij deze Krankenkasse verzekert u vervolgens uzelf en uw familieleden in Duitsland. U hoeft de Krankenkasse echter niet te betalen, omdat u een E-106-formulier heeft. Wel ontvangt u jaarlijks een rekening van het College voor Zorgverzekerden. De hoogte van deze factuur hangt af van het land waar u woont.

Over 2018 bedraagt de nominale bijdrage voor de zorgverzekeringswet € 109,33. Dit bedrag wordt gecorrigeerd met een ‘woonlandfactor’. Voor Duitsland is deze factor dit jaar 0,9559. U betaalt voor uw partner dus € 104,51 per maand aan het College voor Zorgverzekeringen. Voor uzelf en eventuele kinderen hoeft u geen bijdrage te betalen.

CZ is al jaren gespecialiseerd in het verzekeren van grensarbeiders. Zij zorgen ervoor dat u een E-106 ontvangt. Wilt u hierover meer informatie, dan kunt u ons bellen of mailen. U kunt natuurlijk ook direct bij CZ een offerte aanvragen.

Benieuwd naar de voor- en nadelen van wonen in de grensstreek? U vindt het onder de menuoptie emigreren.

*Een Krankenkasse is een Duitse zorgverzekeraar.

Terug

DAAROM BUITENLANDDESK

  • Scherpe premie
  • Snelle schadeafwikkeling
  • Deskundig advies
  • Eenvoudig af te sluiten
  • Dekking bij verhuur