De verzekering van uw huis in Spanje

Wilt u meer weten over de verzekering van uw huis of inboedel in Spanje? U leest hier meer over de Spaanse verzekeringsregels. Ook heeft BuitenlandDesk goede en voordelige verzekeringen voor uw (vakantie)huis en inboedel in Spanje.

Een Nederlandse verzekering voor uw Spaanse huis

Bij BuitenlandDesk hebben wij een voordelige Nederlandse verzekering voor uw Spaanse woning. Om direct een offerte aan te vragen, vult u ons offerteaanvraagformulier zo volledig mogelijk in, of laat uw gegevens achter voor een terugbelafspraak. Als u meer wilt weten over het verzekeren van uw Spaanse vakantiehuis, leest u dan verder.

Heeft u een vakantiehuis in Spanje?

Wij helpen u graag met een goede verzekering!

Wie is BuitenlandDesk

BuitenlandDesk is de grootste onafhankelijke aanbieder van verzekeringen voor uw tweede woning.

Een huis verzekeren in Spanje

In Spanje verzekert u uw huis met een ‘seguro de hogar’. Deze verzekering geeft over het algemeen dekking tegen zaken als brand, blikseminslag, storm, waterschade en diefstal. Het is wel zo dat u uw huis goed moet hebben onderhouden: sommige Spaanse verzekeraars keren niet uit als u schade heeft (bijvoorbeeld door een lekkage) die u had kunnen voorkomen door beter onderhoud.

favicon-1 Lees meer over een huis verzekeren in Spanje

Een appartement verzekeren in Spanje

Als u in Spanje een appartement koopt, dan maakt dit vaak deel uit van een zogenaamde ‘urbanisatie’. Maar ook een vrijstaande woning maakt vaak deel uit van een urbanisatie. Dit zijn echter twee verschillende zaken. Hoe zit dit nou? Wij leggen het u graag uit.

favicon-1 Lees meer over de verzekering van een appartement in Spanje

Spaans noodrampenfonds Consorcio

Consorcio staat voor ‘Compensación de Seguros’, letterlijk ‘Compensatie van Verzekeringen’. Het Consorcio is het Spaanse noodrampenfonds en dit fonds vergoedt schade door natuurrampen. Denkt u daarbij aan overstromingen, aardbevingen en tsunami´s.

favicon-1 Lees meer over de Spaanse ‘Consorcio’

Mañana, mañana!

Net als Frankrijk en Italië is Spanje een Zuid-Europees land, waar het levenstempo ontspannen laag ligt. Maar als het op verzekeringen aankomt wilt u liever snelheid en duidelijkheid. BuitenlandDesk heeft een betrouwbare Nederlandse verzekering voor uw tweede woning in Spanje. Of u uw huis nu gebruikt als vakantiewoning, of dat u er permanent wilt verblijven, wij helpen u graag met een passende verzekering. Buitenlanddesk heeft een vestiging in Nederland. Onze verzekeraars werken indien nodig met lokale experts, maar de communicatie met u is altijd in het Nederlands. Ook uw polis en de polisvoorwaarden zijn opgesteld in het Nederlands. Daarnaast is er de mogelijkheid tot extra’s. Zo is er een optie met vergoeding van reiskosten als u plotseling snel naar uw huis moet in geval van schade.

favicon-1 Lees meer over onze werkwijze

 • Onafhankelijk Advies
 • Nederlandse Service
 • Eenvoudig af te sluiten
 • Snelle schadeafhandeling

VAKANTIEWONING

Met een tweede woning loopt u extra risico. Hier leggen wij uit waar u op moet letten als u die risico’s af wilt dekken.

VERHUUR

De meeste verzekeraars staan verhuur niet toe. Lees hier waar u op moet letten.

EMIGREREN

Bij het verhuizen naar een ander land komt heel wat kijken. BuitenlandDesk helpt u bij het vinden van de juiste verzekering.

 • Volledig Nederlandse service
 • Garantie tegen onderverzekering mogelijk
 • Uitgebreide dekking

 • Dekking bij verhuur
 • Vergoeding van huurderving en reiskosten
 • Voldoet aan alle buitenlandse wetgeving
 • Voldoet aan strenge Nederlandse regelgeving

 • Ook voor grensarbeiders
 • Volledig overzicht van Nederlandse aanbieders en enkele buitenlandse
 • Grootste onafhankelijke aanbieder