Is uw tweede woning goed verzekerd?

BuitenlandDesk geeft onafhankelijk advies

"NA ONZE VAKANTIE GAAN WIJ
  MET EEN GERUST HART WEER NAAR HUIS"

Codice Fiscale

Nijmegen 01-11-2013

Wat is de codice fiscale?
De ‘codice fiscale’ is een Italiaans fiscaal nummer. U kunt het vergelijken met het Nederlandse Burger Service Nummer (BSN).

Waar is de codice fiscale voor nodig?
Het Italiaanse fiscale nummer heeft u vaak nodig, onder andere voor de aankoop van onroerende goederen zoals een (tweede) woning in Italië. Verder bent u sinds 2013 verplicht om uw Codice Fiscale af te geven voor het aangaan van een verzekering voor uw huis in Italië, maar bijvoorbeeld ook voor het openen van een bankrekening, het afsluiten van een Italiaanse hypotheek, of het aangaan van een onderhoudscontract voor uw CV-ketel. Ook Buitenlanddesk heeft uw Codice Fiscale nodig als u een verzekering voor uw huis in Italië afsluit.

Waar vindt u uw codice fiscale?
U had dit nummer nodig toen u uw woning in Italië kocht. Destijds heeft u als het goed is een soort pasje gekregen, met daarop uw codice fiscale. Het staat ook op alle belastingaanslagen die u van de Italiaanse overheid ontvangt. U kunt uw codice fiscale ook zelf berekenen met behulp van een rekenprogramma, dat aan de hand van uw naam, geslacht, het land waar u bent geboren en uw geboortedatum het juiste nummer genereert. Let op! Een zelf berekende codice fiscale is geen officiële code; deze vraagt u aan bij het ‘Agenzia delle Entrate’.

Heeft u geen codice fiscale?
Koopt u in Italië een stacaravan? Dan heeft u géén Codice Fiscale nodig. Dit is immers geen onroerende zaak. Koopt u een recreatiewoning op een vakantiepark? Hier zitten dikwijls wielen onder. Dat is voordelig, want op deze manier bent u vrijgesteld van het betalen van onroerend goedbelasting in Italië. Helaas is het voor Buitenlanddesk niet mogelijk dit soort chalets te verzekeren, omdat ze ook door de verzekeraar als stacaravan worden gezien en wij hiervoor in Italië geen verzekeringsmogelijkheden hebben.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.