Emigreren naar de grensregio

Waar u ook woont in Nederland, Duitsland en België zijn nooit echt ver weg. Er zijn dan ook heel wat Nederlanders die net over de grens gaan wonen. Zowel Duitsland als België bieden ons namelijk een aantal aantrekkelijke voordelen. Lees hier meer over emigreren naar de grensregio.

 

Voor- en nadelen van emigratie naar de grensregio

Zowel de huizen- als de grondprijzen liggen een stuk lager dan aan de Nederlandse kant van de grens. Dit geldt voor zowel Duitsland als België. U krijgt er dus veel meer woning voor uw geld. Bovendien is de rente die u op uw hypotheek betaalt gewoon aftrekbaar van de belasting, mits u in Nederland blijft werken. En tenslotte kennen beide landen geen BPM (Belasting van personenauto’s en motorrijwielen). Deze belasting maakt auto’s in Nederland een stuk duurder dan in onze buurlanden. U ziet, wonen in België of Duitsland biedt u veel financieel voordeel!

Maar er zijn ook nadelen. U gaat namelijk wel echt emigreren. Daar komt een hoop papierwerk bij kijken. Ook is de mentaliteit anders dan wij in Nederland gewend zijn. Kijk dus niet raar op als uw Duitse buurman u aanspreekt als u bijvoorbeeld de vuilnis te vroeg buiten zet. En al blijft u in Europa, ook alle regeltjes in deze landen zijn net wat anders. En dat geldt ook voor uw verzekeringen.

 

Verzekeringen voor emigranten

Als u uw verzekeringen in het buitenland afsluit, dan gelden ook de polisvoorwaarden van dat land. Vindt u Nederlandse kleine lettertjes al onduidelijk? Probeert u het dan maar eens in het Duits! Bovendien zijn verzekeringen in deze landen vaak erg duur.

Liever een Nederlandse polis? Bij Buitenlanddesk hebben wij een Nederlandse verzekering tegen een Nederlandse (lage) premie en met uitgebreide Nederlandse dekkingsvoorwaarden. Bovendien bieden wij een volledig Nederlandse service, met een polis en de polisvoorwaarden in het Nederlands. En heeft u een keer schade, dan hoeft u geen ingewikkelde Duitse formulieren in te vullen.

Vraag dus nu een offerte aan, ook als u al een verzekering hebt lopen, en kijk hoeveel u kunt besparen.

 

Over de grens wonen, in Nederland werken

Blijft u wel in Nederland werken? U bent dan een ‘grensarbeider’. Denkt u in dat geval ook aan uw ziektekostenverzekering. U sluit de ziektekostenverzekering af in het land waar u werkt, in dit geval dus in Nederland. Middels een E-106 verklaring verzekert u vervolgens uzelf (kosteloos) en uw familieleden (niet kosteloos) in België of Duitsland. U ontvangt deze E-106 verklaring van uw ziektekostenverzekeraar.

CZ is al jaren gespecialiseerd in het verzekeren van grensarbeiders. Zij zorgen ervoor dat u een E-106 ontvangt. Voor uw familieleden ontvangt u vervolgens jaarlijks een rekening van het college voor zorgverzekerden. De hoogte van deze factuur hangt af van het land waar u woont. Kijkt u op het overzicht met de ‘Woonlandfactoren‘ om te zien welke bijdrage u in 2018 moet betalen. Wilt u meer informatie, dan kunt u ons bellen of mailen. U kunt ook direct online een offerte voor een ziektekostenverzekering van CZ aanvragen.

Terug

DAAROM BUITENLANDDESK

  • Scherpe premie
  • Snelle schadeafwikkeling
  • Deskundig advies
  • Eenvoudig af te sluiten
  • Dekking bij verhuur