Emigreren naar Duitsland

Nederlanders emigreren vaak naar Duitsland. De huizen zijn er goedkoper en staan vaak op een groter stuk grond dan in Nederland. Ook in Duitsland wilt u dit kostbare bezit natuurlijk goed verzekeren. De verzekeringssystematiek in Duitsland is anders dan die in Nederland.

 

Hoe werkt een verzekering in Duitsland

Bij het afsluiten van een verzekering voor uw huis in Duitsland wordt eerst de verzekerde som van een opstalverzekering (wohngebäudeversicherung) bepaald. Hiervoor wordt allereerst de waarde van het pand in Duitse Marken uit het jaar 1914 bepaald. Waarom 1914? Dit was het laatste jaar dat de prijzen in Duitsland relatief stabiel waren. Door de eerste wereldoorlog is de inflatie erg uit de hand gelopen. Daarom hebben de Duitsers 1914 als beginpunt gekozen.

Vervolgens wordt een omrekenfactor gebruikt. Hiermee wordt de prijs gecorrigeerd voor de inflatie en weer naar euro’s omgerekend. Deze neuwertfaktor houdt niet alleen rekening met de gestegen bouwprijzen. Ook naar kosten van de architecten en de constructie- en planningskosten wordt gekeken. Daarnaast wordt rekening gehouden met regionale verschillen in de bouwkosten.

Vervolgens wordt de verzekerde som jaarlijks aangepast met deze neuwertfaktor. Men noemt deze manier van verzekeren de ‘Gleitende Neuwertversicherung’. Het voordeel van deze manier van verzekeren is dat u niet bent onderverzekerd. Hiervoor moet u uiteraard alles wel correct op het aanvraagformulier hebben aangegeven.

Een nadeel is dat de waardebepaling soms erg hoog uitkomt en daarmee ook de verzekeringspremie. Ook komt het op ons wat omslachtig over om alles naar 1914 terug te rekenen. Het kan ook anders.

Een aantrekkelijk aanbod bij emigratie

Bij Buitenlanddesk hebben wij een Nederlandse verzekering voor uw huis in Duitsland. Hierbij krijgt u een Nederlandse (lage) premie en uitgebreide Nederlandse dekkingsvoorwaarden. Ook voor deze verzekeringen geldt onze volledige Nederlandse service, met een polis en de polisvoorwaarden in het Nederlands. En mocht u er niet uitkomen, dan lichten wij ze graag toe.

Gaat u net over de grens in Duitsland wonen? Dan hebben wij een extra aantrekkelijk aanbod voor u. Vraag dus nu een offerte aan, ook als u al een verzekering hebt lopen, en kijk hoeveel u kunt besparen.

Grensarbeider

Wonen in Duitsland heeft zo zijn voordelen. Maar wellicht blijft u wel in Nederland werken. Dit heeft consequenties voor uw ziektekostenverzekering. U zult in Duitsland een extra verzekering moeten afsluiten. BuitenlandDesk vertelt u alles wat u moet weten over ziektekosten als grensarbeider.

Terug

DAAROM BUITENLANDDESK

  • Scherpe premie
  • Snelle schadeafwikkeling
  • Deskundig advies
  • Eenvoudig af te sluiten
  • Dekking bij verhuur