Een huis verzekeren in Frankrijk

De Franse verzekeringswetgeving is anders dan die in Nederland. Vooral met betrekking tot aansprakelijkheid en de bepaling van het te verzekeren bedrag. Wij leggen u graag uit hoe dat zit.

 

l’Assurance Multirisque Habitation, een gecombineerde verzekering

De meest gebruikelijke verzekering is l’Assurance Multirisque Habitation. Dit is een gecombineerde inboedel-, opstal- en WA-verzekering. Waterschade, brand, explosie, storm, diefstal (meestal met braak) en natuurgeweld worden hiermee gedekt. Dit is vergelijkbaar met een Nederlandse brandverzekering voor uw woning. Tenslotte maakt ook een aansprakelijkheidsverzekering (responsabilité civile) vaak deel uit van de de Assurance Multirisque Habitation. Al heeft u die voor een vakantiehuis vaak niet nodig.

 

Waardebepaling huis in Frankrijk

Maar er zijn ook verschillen. De waardebepaling van de woning gaat bijvoorbeeld anders. De Nederlandse waardebepaling wordt door de eigenaar zelf gedaan. De Franse waardebepaling wordt aan de hand van het aantal kamers gedaan. Het afsluiten van een verzekering gaat hierdoor erg makkelijk, maar heeft u een foutje gemaakt bij uw aanvraag, dan geeft dat problemen als u schade heeft. En dit komt vaker voor dan u wellicht denkt.

Bij BuitenlandDesk doen wij altijd een uitgebreide telefonische intake en indien gewenst bieden wij een garantie tegen onderverzekering. Dat voorkomt problemen achteraf, op het moment dat u de verzekering juist nodig heeft.

 

Afschrijving op uw huis in Frankrijk

Een ander verschil is dat Franse verzekeraars ook afschrijven op het gebouw. Heeft u een oudere keuken en is die beschadigd? Dan krijgt u slechts een deel van de schade vergoed. De verzekeraars waar wij de verzekering onderbrengen, schrijven nooit af op de opstal. U krijgt dus altijd de volledige schade aan uw huis vergoed. Zelfs op inboedel hebben wij de mogelijkheid om altijd de nieuwwaarde vergoed te krijgen. Vraag ernaar als dit uw interesse heeft.

Terug

DAAROM BUITENLANDDESK

  • Scherpe premie
  • Snelle schadeafwikkeling
  • Deskundig advies
  • Eenvoudig af te sluiten
  • Dekking bij verhuur