Vakantiewoning verzekeren

Een vakantiewoning betreft vaak een echt huis. Grotere verzekeraars lopen liever geen risico’s met tweede huizen. Buitenlanddesk verstrekt die verplichte verzekeringen wel. Hier leggen wij uit waar u onder andere op moet letten: van het aantal kamers, de dakbedekking tot de locatie.

Een vakantiewoning kan vanalles zijn. Een appartement aan zee, bijvoorbeeld, of een villa in de bergen. Mogelijkheden genoeg: iedereen heeft wel een droomhuis in gedachten. Van een charmante boerenwoning op het rustieke platteland tot een stadsvilla aan een gezellig pleintje in een bruisende stad. Of een chalet in een prachtig skigebied of een fijn appartement waar u de zon in zee kunt zien zakken.

Goed verzekerde vakantiewoning

Een tweede huis bezitten betekent ook dat u extra risico’s loopt. U wilt er misschien niet teveel over nadenken, maar er kan een hoop gebeuren. Een complicerende factor is, dat uw huis misschien op grote afstand ligt en u er dus niet zo snel naar toe kunt gaan. Bovendien staat het huis vaak leeg (een vakantiehuis dat leegstaat is overigens geen onbewoond huis) en mogelijk gaat u het ook nog verhuren aan vreemden. Dit maakt de risico’s op vervelende dingen alleen maar groter. Grote Nederlandse verzekeraars zijn niet ingericht op dit soort risico’s en willen dit niet verzekeren. Via Buitenlanddesk kunt u uw tweede huis in Nederland of buitenland wel verzekeren. Vraag ook naar onze garantie tegen onderverzekering!

Extra risico’s verzekerd bij uw vakantiewoning

Bij verzekeringen van Buitenlanddesk worden bovendien een aantal extra zaken vergoed. Misschien denkt u er niet direct aan, maar ze kunnen wel erg handig zijn. Denkt u bijvoorbeeld aan: huurderving als u uw huis niet meer kunt verhuren door een gedekte gebeurtenis (zoals brand). Of vergoeding van eventuele extra hotel- of pensionkosten die u moet maken. Of reiskosten (in geval van nood indien dit de schadeclaim beperkt).

Ander land, andere verzekeringen

Bij het afsluiten van verzekeringen voor uw tweede huis zijn veel zaken van belang. Zo is het belangrijk te melden hoeveel slaapkamers het huis heeft. En heeft het een pannendak of is het rietgedekt? Ook belangrijk is of het een vrijstaand huis is of niet en of het onder een vereniging van eigenaren valt. En zo zijn er nog tal van zaken die de verzekeraar van belang vindt. Maar misschien wel het allerbelangrijkste aan uw huis is de locatie. Elk land heeft namelijk zo zijn eigen specifieke eisen en soorten verzekeringen. U vindt deze informatie in ons landenoverzicht. Kijkt u dus rustig naar het land van uw keuze op deze site voor meer informatie.

Voor iedereen een passende verzekeringsoplossing

Uiteraard begeleidt Buitenlanddesk u bij het kiezen van de juiste verzekeringen voor uw situatie. Omdat wij maatwerk leveren hebben wij een aantal gegevens van u nodig. U komt op het offerte aanvraagformulier door op offerte aanvragen te drukken. Vult u het alstublieft zo volledig mogelijk in. Vergeet niet om het juiste e-mailadres in te vullen, anders kunnen wij u de offerte niet toesturen. Ook hebben wij graag uw telefoonnummer, zodat wij eventuele aanvullende informatie kunnen opvragen. Hierdoor kunnen wij gerichter offreren. Daarmee verkleint u de kans op een teleurstelling, mocht u echt een keer schade hebben. Als u niet het hele offerteaanvraagformulier wilt invullen, maak dan een terugbelafspraak via ons contactformulier. Wij nemen dan contact met u op.
Terug

DAAROM BUITENLANDDESK

  • Scherpe premie
  • Snelle schadeafwikkeling
  • Deskundig advies
  • Eenvoudig af te sluiten
  • Dekking bij verhuur