Vakantiewoning in Duitsland

Voor een vakantiewoning heeft u een speciale vakantiehuisverzekering nodig, omdat u er niet altijd bent en u de woning misschien wilt verhuren. De juiste verzekering vinden is niet altijd even makkelijk. Buitenlanddesk helpt u graag op weg met de verzekering van uw vakantiewoning in Duitsland.

 

Verschillende verzekeringen voor uw vakantiewoning in Duitsland

Elke verzekeraar biedt andere mogelijkheden. Sommigen bieden bijvoorbeeld een vergoeding van de reiskosten als u onverhoopt snel naar uw huis moet, om de schade te beperken in een noodsituatie. Ook garantie tegen onderverzekering is een optie bij sommige verzekeraars.

Als u een tweede woning verder weg in Duitsland heeft, is het soort huis minder bepalend voor de verzekering. Maar bij een vakantiehuisje tot 100 kilometer over de grens met Duitsland onderscheiden wij twee soorten huizen. De eerste is de recreatiewoning en de tweede de ‘gewone’ vakantiewoning.

 

Verzekering van de recreatiewoning in Duitsland

Een eerste mogelijkheid is een recreatiewoning. Een recreatiewoning bevindt zich meestal op een bungalowpark, kampeerterrein of volkstuin. Het huisje kan een stacaravan zijn, een chalet of een ‘echt huisje’.
Mogelijk wilt u het huisje ook verhuren. Als dit slechts af en toe is, is het geen probleem voor de verzekering. Maar permanente verhuur en ook verhuur op regelmatige basis kan tot problemen leiden. De meeste verzekeraars staan permanente verhuur niet toe.

Wat permanente verhuur is staat niet altijd omschreven. Dit kan dus tot discussie leiden. Soms wordt zelfs het regelmatig verhuren of verhuur voor langere tijd als permanente verhuur gezien door de verzekeraar. Deze discussie wilt u liever niet voeren nadat u schade hebt gehad. Daarom is het beter van tevoren zeker te weten dat uw verzekering aansluit bij uw doelstellingen. Let dus op als u van plan bent uw huis (permanent) te verhuren! U kunt ons uiteraard altijd om advies vragen.

 

Verzekering van de gewone vakantiewoning in Duitsland

Een ‘gewoon’ vakantiehuis in Duitsland kunt u natuurlijk ook bij Buitenlanddesk verzekeren.
Voor permanente bewoning van een buitenlands huis hebben wij ook een verzekering. Bij zowel de verzekeringen voor een tweede huis als die voor permanente bewoning na emigratie geldt dat al onze polissen en polisvoorwaarden in het Nederlands opgesteld zijn. En mocht u er niet uitkomen, dan lichten wij ze graag toe.

Terug

DAAROM BUITENLANDDESK

  • Scherpe premie
  • Snelle schadeafwikkeling
  • Deskundig advies
  • Eenvoudig af te sluiten
  • Dekking bij verhuur