Uw vakantiewoning in België of Luxemburg

Voor uw tweede woning in België of Luxemburg heeft u een speciale vakantiehuisverzekering nodig. Omdat u er niet permanent bent zijn de risico’s groter. En misschien wilt u de woning wel verhuren, wat met een gewone opstalverzekering niet is toegestaan. Als u een vakantiehuisje heeft in België of Luxemburg, dan onderscheiden wij twee typen huizen: de recreatiewoning en de ‘gewone’ vakantiewoning.

 

De recreatiewoning in België of Luxemburg

Een eerste mogelijkheid is een recreatiewoning. Kenmerkend is dat deze zich op een bungalowpark, kampeerterrein of volkstuin bevindt. Het kan een stacaravan zijn, maar ook een chalet of een ‘echt huisje’.

Misschien wilt u het huisje ook verhuren, al dan niet permanent. De meeste verzekeraars staan permanente verhuur niet toe. Wat permanente verhuur is, staat niet altijd omschreven. Dit kan dus tot discussies leiden. Het is goed van tevoren zeker te weten dat uw verzekering aansluit bij uw doelstellingen. Want u wilt deze discussie niet voeren nadat u schade hebt gehad. Let dus op als u van plan bent uw huis (permanent) te verhuren! U kunt BuitenlandDesk altijd om advies vragen.

 

De gewone vakantiewoning in België of Luxemburg

Ook een gewoon Belgisch vakantiehuis kunt u bij ons verzekeren. U bent niet altijd aanwezig in uw tweede huis, dus is het prettig dat u het goed verzekerd achterlaat als u weer naar Nederland vertrekt.

Verzekeraars bieden verschillende mogelijkheden. Zo is er een optie met vergoeding van de reiskosten als u plotseling snel naar uw huis moet als er schade is. En als u niet zeker bent van de herbouwwaarde, dan is een garantie tegen onderverzekering ook mogelijk.

Tenslotte hebben wij ook een verzekering voor u als u permanent in België of Luxemburg gaat wonen. En wat u ook kiest: voor zowel de verzekeringen voor een tweede huis als die voor permanente bewoning na emigratie geldt dat al onze polissen en polisvoorwaarden in het Nederlands opgesteld zijn. En mocht u er niet uitkomen, dan lichten wij ze graag toe.

Terug

DAAROM BUITENLANDDESK

  • Scherpe premie
  • Snelle schadeafwikkeling
  • Deskundig advies
  • Eenvoudig af te sluiten
  • Dekking bij verhuur