Tweede woning verhuren

Als u uw tweede woning wilt verhuren, kan dat. Maar veel verzekeraars staan permanente verhuur niet toe. U moet er niet aan denken, maar als er dan iets met uw huis gebeurt, is dit niet gedekt. De verzekeraar keert dan niets uit en u blijft met de schade zitten. Als u zelf een verzekering afsluit, let er dan dus op dat de verzekeraar permanente verhuur toestaat.

Permanente verhuur tweede woning

Het is niet altijd duidelijk wat permanente verhuur is, maar u wilt hierover geen discussie hebben met een verzekeraar als u schade heeft. Een verzekeraar kan besluiten niet uit te keren als u onvolledig bent geweest bij uw aanvraag. Dit hoeft helemaal niet bewust geweest te zijn.

Een verzekeraar ziet een permanent verhuurd pand als een beleggingsobject. Kenmerk van een beleggingsobject is dat u resultaat wilt behalen. U hoopt dat het pand dat u heeft aangekocht meer waard gaat worden en u wilt er zoveel mogelijk huur uithalen. Een verzekeraar spreekt dan van commercieel onroerend goed en zij ziet dat als een bedrijfsmatige activiteit. U hebt in dat geval dus ook een bedrijfsverzekering nodig. Ook voor een bed-en-breakfast heeft u vaak een bedrijfsmatige verzekering nodig!

Borgcertificaat

Aan een bedrijfsverzekering worden zwaardere eisen gesteld dan aan een particuliere verzekering. In Nederland wordt vaak een Borgcertificaat gevraagd. Hierin staat een aantal eisen waaraan u moet voldoen om verzekerd te zijn. Voldoet u niet aan deze eisen dan kan de verzekeraar uitkering weigeren als u schade heeft.

Professionele begeleiding bij verhuur tweede woning

Zelf een verzekering aanvragen gaat vaak verrassend makkelijk, maar u merkt pas wat een verzekering waard is, als u hem nodig heeft. Zeker in het buitenland is het mogelijk dat u uw tweede woning onbewust te vaak verhuurt en dat u dus eigenlijk een onverzekerd huis heeft. Bent u exact op de hoogte van de polisvoorwaarden van uw (buitenlandse) verzekering? Laat Buitenlanddesk u begeleiden. Een goede begeleiding is essentieel en wij begeleiden u graag en goed.

Terug

DAAROM BUITENLANDDESK

  • Scherpe premie
  • Snelle schadeafwikkeling
  • Deskundig advies
  • Eenvoudig af te sluiten
  • Dekking bij verhuur