Verzekeren recreatiewoning in Nederland

Een recreatiewoning is meestal een stacaravan of chalet, maar het kan ook een ‘echt’ huisje zijn. Ze bevinden zich vaak op bungalowparken en worden graag verhuurd om kosten te dekken. Dit verhuren mag echter niet zonder voorwaarden. Buitenlanddesk vertelt u graag waar u op moet letten bij de verzekering van uw recreatiewoning in Nederland.

Kenmerkend voor een recreatiewoning is dat deze zich op een vakantiepark, kampeerterrein of volkstuin bevindt. Het kan een stacaravan zijn, maar ook een chalet of een ‘echt huisje’. De meeste recreatiewoningen staan in Nederland. Maar ook in België en Luxemburg zijn veel van zulke woningen te vinden. Voor recreatiehuizen in deze landen heeft Buitenlanddesk verzekeringen die speciaal op dit soort woningen gericht zijn. Zelfs als ze in Duitsland staan kunt u profiteren van deze specifieke producten. Voorwaarde is wel dat het huisje niet te ver over de grens ligt.

Permanente verhuur recreatiewoning

Mogelijk wilt u het huisje ook gaan verhuren, al dan niet permanent. De meeste verzekeraars staan permanente verhuur echter niet toe. Wat permanente verhuur is staat niet altijd omschreven, dit kan dus tot discussies leiden. Omdat u deze discussie niet wilt voeren nadat u schade hebt gehad, kunt u het beste zeker weten dat uw verzekering aansluit bij uw doelstellingen. Let dus op als u dit van plan bent! U kunt ons altijd om advies vragen.

Permanente bewoning recreatiewoning

Ook komt het voor dat mensen permanent in hun vakantiehuis op een bungalowpark willen wonen. U schrijft zich in dat geval in bij de gemeente waar de recreatiewoning zich bevindt. In Nederland bepaalt de gemeente of permanente bewoning is toegestaan. In sommige gemeentes is het toegestaan, in sommige wordt het gedoogd. Maar in sommige gemeentes is het echt niet toegestaan en wordt er ook op gecontroleerd. Informeert u dus of het mag in uw gemeente. Mocht u uw recreatiewoning permanent willen bewonen, zorg dan dat uw verzekering goed aansluit. Vraag bij Buitenlanddesk uw offerte aan.

Passende verzekering voor alle woningen

Er zijn dus verschillende mogelijkheden (waar bevindt het huisje zich, wat voor soort huisje is het en wat wilt u ermee gaan doen) die allemaal tot een andere verzekeringsoplossing komen. Maar wat u ook heeft en wat u ook kiest, Buitenlanddesk biedt voor iedere situatie een passende verzekering. Wij vragen u daarom een aantal gegevens in te vullen bij een offerteaanvraag. Zo krijgen wij een volledig beeld en kunnen wij u gerichter offreren. Hiermee verkleint u de kans op een teleurstelling, mocht u eens schade hebben.

U komt op het aanvraagformulier voor een offerte door rechts op offerte aanvragen te klikken. Vult u het formulier zo volledig mogelijk in en vergeet daarbij niet uw e-mailadres en telefoonnummer. Dan kunnen wij u de offerte per mail sturen en u bellen voor eventuele aanvullende informatie.
Wilt u liever niet het hele offerteaanvraagformulier invullen? Klik dan hier voor een terugbelafspraak. Wij nemen dan contact met u op.

Terug

DAAROM BUITENLANDDESK

  • Scherpe premie
  • Snelle schadeafwikkeling
  • Deskundig advies
  • Eenvoudig af te sluiten
  • Dekking bij verhuur