Een huis verzekeren in Spanje

De Spaanse verzekeringswetgeving is anders dan die in Nederland. Vooral met betrekking tot aansprakelijkheid is de regelgeving wezenlijk anders. Wij leggen u graag uit hoe het werkt met een huis verzekeren in Spanje.

 

Seguro de hogar; Spaanse verzekering van uw huis

In Spanje verzekert u uw huis met een ‘seguro de hogar’. Deze verzekering geeft over het algemeen dekking tegen zaken als brand, blikseminslag, storm, waterschade en diefstal. Het is wel zo dat u uw huis goed moet hebben onderhouden: sommige Spaanse verzekeraars keren niet uit als u schade heeft (bijvoorbeeld door een lekkage) die u had kunnen voorkomen door beter onderhoud. Daarnaast is het belangrijk dat u de juiste informatie heeft opgegeven bij het aangaan van de verzekering. Het foutief opgeven van de oppervlakte of het bouwjaar van uw woning kan reden zijn om niet uit te keren. Let dus goed op, zeker als u het Spaans niet volledig machtig bent.

 

Verzekering van aansprakelijkheid in Spanje

Heeft uw woning schade veroorzaakt aan iemand anders, dan wordt deze schade door een Spaanse verzekeraar altijd vergoed aan het slachtoffer. Is er echter geen dekking, dan zal uw verzekeraar deze schade vervolgens op u verhalen. Let dus goed op dat u uw aansprakelijkheid goed hebt verzekerd. Uw aansprakelijkheidsverzekering in Nederland verzekert een tweede woning in Europa vaak wel mee, maar niet altijd. Vooral als u uw woning vaak verhuurt, wordt dekking van uw vakantiewoning al snel uitgesloten. U draait dan dus zelf voor de schade op. Wilt u zeker weten of u afdoende verzekerd bent? Neem dan contact met ons op.

Terug

DAAROM BUITENLANDDESK

  • Scherpe premie
  • Snelle schadeafwikkeling
  • Deskundig advies
  • Eenvoudig af te sluiten
  • Dekking bij verhuur