Do’s & Don’ts

U heeft een vakantiewoning en die wilt u goed verzekeren. Wat mag mag u wel en wat mag u absoluut niet doen?

 

Do’s & don’ts bij verbouwen

Waar mensen uit Zuid Europa vaak alleen een hoop stenen zien, zien Nederlanders een charmant huisje dat moet worden opgeknapt. Verzekeraars zijn echter minder gecharmeerd van verbouwingen, omdat ze een extra risico met zich meebrengen. Als het dak niet goed is, dan is de kans op waterschade groter. Ook brand komt vaker voor bij een huis waar wordt verbouwd. Bovendien is een kluspand vaak niet zo goed afgesloten, waarmee het voor inbrekers makkelijker wordt om binnen te komen.

Als u gaat klussen geldt daarom vaak een beperkte (brand)dekking. Wordt de klus te groot, dan zal een verzekeraar het pand wellicht niet willen verzekeren. In dat geval heeft u een CAR-verzekering nodig. Helaas kunnen wij u hiermee op dit moment nog niet van dienst zijn. Let u er ten slotte op dat een verzekeraar een pand meestal alleen zal accepteren als de staat van onderhoud ‘goed’ of ‘uitstekend’ is.

 

Do’s & don’ts bij verhuren

Misschien overweegt u om uw woning ook te verhuren. Houdt u er dan rekening mee dat verzekeraars dat niet altijd toestaan. Of u mag verhuren verschilt per verzekeraar. De meeste verzekeraars, zowel in Nederland als in het buitenland, staan dit in het geheel niet toe. In het buitenland gaat het vaak om korte tijdelijke verhuurperiodes. In Nederland verhuren mensen hun woning nog wel eens gedurende een langere periode achtereen aan dezelfde persoon.

Misschien heeft u uw huis te koop staan en duurt het allemaal wat langer dan gehoopt. Om de financiële pijn iets te verlichten kan het dan aantrekkelijk lijken om uw woning (tijdelijk) te verhuren. Houdt u dan rekening met het huurrecht, met uw hypotheekverstrekker en met uw verzekeraar. Als u er achterkomt dat uw verzekering geen schade vergoedt bij verhuur is het te laat. Dus of u nu in Nederland of in het buitenland uw woning wilt verhuren: laat u goed adviseren. Uiteraard is Buitenlanddesk u hierbij graag van dienst met advies en een offerte op maat.

Terug

DAAROM BUITENLANDDESK

  • Scherpe premie
  • Snelle schadeafwikkeling
  • Deskundig advies
  • Eenvoudig af te sluiten
  • Dekking bij verhuur