De verzekering van een appartement in Frankrijk

Voor de verzekering van uw appartement in Frankrijk bent u bij ons aan het goede adres. De Franse wetten voor verzekeringen zijn anders dan die in Nederland. Wilt u uw appartement in Frankrijk verzekeren, dan leggen wij u graag uit hoe dat werkt.

 

Verzekering van appartement via copropriété

Bij de koop van een appartement sluit de Vereniging van Eigenaren (Copropriété) meestal een collectieve opstalverzekering af. Vervolgens betaalt u alleen uw deel van de premie. De Vereniging van Eigenaren zit wettelijk anders in elkaar dan in Nederland. Het is veel professioneler opgezet. U als eigenaar heeft veel minder invloed dan in Nederland.

 

De VVE van uw appartement in Frankrijk

De Algemene Vergadering van de Copropriété kiest een beheerder. De beheerder is een syndic of een syndic bénévole. Hij heeft veel verplichtingen en bevoegdheden. De syndic is iemand van buitenaf die hiervoor een opleiding en een carte professionelle de gestion heeft gehaald. Bovendien moet hij een aansprakelijkheidsverzekering en een bankgarantie afsluiten voor het geval hij financiele fouten maakt. De syndic bénévole is een van de eigenaren zelf. Hij hoeft aan veel minder verplichtingen te voldoen. Wel moet hij over de vaardigheden beschikken om aan de vele regels te voldoen. Voor een Copropriété die bijna alleen uit Nederlanders bestaat, is dit soms moeilijk. De syndic bénévole mag wel worden bijgestaan door professionals om problemen te voorkomen.

 

Franse verzekering met Nederlandse voordelen

Heeft de VVE geen collectieve verzekering geregeld? Dan kunt u de verzekering van uw appartement in Frankrijk afsluiten. Dan moet u wel alle Franse regels in acht nemen. Die wijken in veel gevallen af van die in Nederland. U kunt uw Franse woning ook bij Buitenlanddesk verzekeren. In dat geval verzekert u uw appartement met alle benodigde Franse dekkingen. Ook wanneer u alleen uw inboedel en eventuele appartementsverbeteringen wilt verzekeren, dan kan dat bij BuitenlandDesk. Uw polis is wel in het Nederlands en ook uw contactpersoon spreekt Nederlands. Om alle mogelijkheden te bekijken, kunt u contact opnemen met Buitenlanddesk.

Terug

DAAROM BUITENLANDDESK

  • Nederlandse voorwaarden
  • Snelle schadeafwikkeling
  • Deskundig advies
  • Eenvoudig af te sluiten
  • Dekking bij verhuur mogelijk